Fysiotherapie Galecop in Nieuwegein helpt u bij COPD

COPD is een aandoening waarbij het slijm zich ophoopt in de longen en de luchtwegen en trilhaartjes stoppen met functioneren. Er ontstaan luchtweginfecties en de ademhaling wordt bemoeilijkt. Hierdoor verliest de patiënt energie. De fysiotherapeut kan u helpen uw ademhaling aan te passen op een manier die u sneller van het slijm afhelpt. Door middel van inspanning bouwt u een betere conditie op en krijgt u weer meer plezier in het leven.

Fysiotherapie voor een betere conditie

Het is belangrijk om in beweging te blijven. U houdt zo uw immuunsysteem op peil, uw spieren sterk en uw bloedsomloop goed. Fysiotherapie kan daar aan bijdragen, zeker als u last hebt van COPD. Fysiotherapie Galecop uit Nieuwegein legt u uit wat u beter wel en niet kunt doen. In overleg stellen we samen met u een trainingsprogramma op, zodat u uw conditie rustig verder opbouwt.

Na de behandeling
Als de behandeling voorbij is, bent u beter in staat om uw trainingsprogramma op eigen gevoel voort te zetten. Wij geven u hier advies over. U kunt natuurlijk altijd nog eens terugkomen als u vragen hebt.

Wilt u leren omgaan met COPD en werken aan uw conditie? Informeer bij uw huisarts, specialist of fysiotherapeut.