Gecombineerde leefstijlinterventie: De BeweegKuur bij Fysiotherapie Galecop in Nieuwegein

De BeweegKuur GLI is een gecombineerde leefstijlinterventie, gericht op het realiseren van gezondheidswinst voor mensen vanaf een matig gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. In de interventie, een programma van twee jaar, staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. De leefstijlcoaches van de BeweegKuur GLI, tevens ook fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Galecop, begeleiden deelnemers gedurende deze twee jaar. Dit doen zij samen met een voedingsprofessional, soms worden ook andere professionals ingezet.

Deelnemen aan de BeweegKuur GLI

Zit jij boven een gezond gewicht, heb je last van overgewicht en/of obesitas? En wil je daar graag iets aan doen? Dan is de BeweegKuur GLI iets voor jou!

Om deel te kunnen nemen aan het tweejarige traject BeweegKuur GLI is het van belang dat je naar je huisarts gaat en informeert naar de mogelijkheden om de BeweegKuur GLI te volgen.

 

Je moet 18 jaar of ouder zijn, overgewicht hebben (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30).

De huisarts is degene die je doorverwijst naar de professionals die de BeweegKuur GLI met je gaan uitvoeren. Dit zijn een Leefstijlcoach, een voedingsprofessional en een beweegprofessional. Zij zullen je begeleiden in het traject.

 

Extra informatie:

https://www.allesoversport.nl/thema/gezonde-leefstijl/zo-werkt-de-gecombineerde-leefstijlinterventie-gli/

De BeweegKuur GLI

Is een programma van 2 jaar (1 jaar behandelfase en 1 jaar onderhoudsfase) met:

  • individuele afspraken
  • groepsbijeenkomsten en,
  • Wordt sinds 2019 vergoed vanuit de basiszorgverzekering (Zvw).