De specialisaties van Fysiotherapie Galecop in Nieuwegein

Algemene fysiotherapie is vaak een effectieve manier om pijnkwalen te verhelpen en de mobiliteit te verhogen. Dat kan zijn voor oudere mensen, voor beoefenaars van intensieve sporten of voor jonge mensen in de groei. Maar bij specifieke problemen is soms een meer toegespitste behandeling nodig. Daarom is het goed dat fysiotherapeuten zich specialiseren. Fysiotherapie Galecop heeft vele specialisaties. Wij kunnen u dus met uiteenlopende problemen gericht en effectief helpen.

Manuele therapie

Is gericht op de behandeling van de wervelkolom en de gewrichten met als doel het beter laten functioneren enerzijds en anderzijds het verbeteren van houding en beweging.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie helpt bij preventie en genezing van blessures. U leert uw grenzen kennen, maar ook het verleggen ervan!

Oedeemtherapie

Deze vorm van fysiotherapie is gericht op het bestrijden van vochtophopingen in het lichaam.

Orofaciale fysiotherapie

Hebt u klachten rond het hoofd? Orofaciale fysiotherapie, in de volksmond kaakfysiotherapie, kan helpen.

COPD

Met de juiste oefeningen raakt u slijm sneller kwijt. Fysiotherapie gericht op COPD helpt zo de ademhaling.

Medische fitness

Beweging is de beste therapie, maar het moet wel veilig gebeuren. Medische fitness helpt hierbij.

Redcord-therapie

Deze behandelmethode is voor chronische en acute pijn. Ook kan de methode worden gebruikt bij blessures aan de spieren.

Schoudertherapie

Het behandelen van schouderklachten is een vak op zich. Schoudertherapeuten zijn expert in het schouder-gordelcomplex.

Dry needling

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren. Met een naald wordt kortdurig in de spier geprikt waardoor deze gaat ontspannen.

De Fitmate

Het unieke begeleidingsconcept waarbij we technologische tests gebruiken ter verbetering van de conditie.

Etalagebenen

Als u moeite hebt met lopen en regelmatig moet stilstaan vanwege pijn hebt u misschien last van etalagebenen (Claudicatio Intermittens). Blijf niet doorlopen met uw klachten.

Handtherapie

Ervaart u pijn, tintelingen, stijfheid of andere beperkingen aan uw hand, pols of onderarm? Onze handtherapeut gaat u helpen, zodat u weer pijnloos uw werk of hobby kunt beoefenen.

Fascietherapie

Fascie bestaat uit een structuur van bindweefselverbindingen die de spieren, gewrichten en organen met elkaar verbindt. Als er stijfheid of acute pijn optreedt, kan gespecialiseerde therapie helpen de flexibiliteit terug te krijgen.

Psychosomatische fysiotherapie

Aandacht voor mentale gezondheid

Ook voor klachten die medisch geen duidelijke oorzaak hebben kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Deze kan u helpen inzicht te geven hoe u weer grip kan krijgen op uw lichaam.

Gecombineerde leefstijlinterventie

Leefstijlprogramma voor mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico (BMI >25), die gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen. De kerngedachte is dat iedereen kan werken aan een gezonde leefstijl dus vinden we het belangrijk dat alle mensen kunnen meedoen!