Uw lichaam weer in balans met fascietherapie

Onbegrepen klachten zijn mogelijk verklaarbaar door veranderingen die zijn ontstaan in de fascie. Fascia zijn bindweefselverbindingen tussen alle spieren, zenuwen, botten, bloedvaten en organen. Door een blessure, houdingsproblemen, littekenweefsel of eenzijdige bewegingen kan het evenwicht binnen de fascie verstoord raken. Hierdoor komt de fascie onder spanning. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en een bewegingsbeperking.

Wat is fascietherapie?

Door speciale handgrepen (fascietechnieken) toe te passen, brengen we de balans terug binnen de fascie. De verklevingen van het bindweefsel wordt losgemaakt en het verschuiven van de fascie wordt gestimuleerd. Hierdoor worden de klachten verminderd of opgeheven. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van weefsels en het heeft tevens een positief effect op de werking van het lymfesysteem. 
 
Deze therapie passen we onder meer toe bij: 
  • oedeem
  • fibrose (verhardingen bij oedeem)
  • littekenweefsel
  • bewegingsbeperkingen na bestralingen 
  • bewegingsbeperkingen na een operatie
 
Door toegespitste trainingen te volgen onder begeleiding van de fysiotherapeut, wordt de  belastbaarheid van de fascie vergroot.
etalagebenen claudicatio looptraining

Fascietherapie bij Fysiotherapie Galecop in Nieuwegein

Behandeling van de fascie vergt uitgebreide kennis en vakmanschap. Om het lichaam als een geheel te zien, is kennis van de ligging en functie van fascie noodzakelijk. In de normale fysiotherapieopleidingen is het belang van fascie (nog) niet doorgedrongen. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Galecop hebben een gedegen cursus gevolgd om deze therapie te begrijpen en toe te passen.